STRESS

Lækre, nemme og luftige boller (veganske)

Jeg har lige bagt verdens LÆKRESTE boller, og I bliver simpelthen nødt til at have opskriften (tak mig senere) 😉

Generelt er jeg ret dårlig til at følge en opskrift. Det har jeg fra min mutti, trods jeg hele min opvækst har været irriteret over hendes manglende evne til bare at holde sig til det, der står… Well, look at me now, haha!

Opskriften er egentlig meget simpel!

Ingredienser (ca 12 boller)

  • 3 dl mælk – jeg brugte rismælk fra Naturli’, men man kan bruge lige præcis den, man har lyst til
  • 2 dl lunken vand
  • 50 g gær (svarende til en pakke)
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 100 gram rugmel
  • 600 gram hvedemel

Igen, det er meget på gefühlen det her, så tallene er bare et estimat 🙂

How to

  • Opløs gæren i væsken (vand og mælk)
  • Tilsat salt, olie og rugmel og rør godt rundt
  • Tilsæt hvedemel gradvist og ælt dejen godt
  • Lad dejen hæve i 45-60 min
  • Form derefter bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min
  • Pensl bollerne med enten æg eller mælk og drys med nigellafrø (kan købes i Flying Tiger Copenhagen til en 10’er) 😉
  • Man kan også drysse med hvilke som helst andre frø – eller helt undlade det
  • Bag bollerne i ca. 25 min ved 200 grader (endelig ikke varmluft, så bliver de vildt tørre)
  • Nyd dem!

Gør jeg selv den tjeneste at prøve dem. De er seriøst lækre! Hvad er jeres yndlings-bagværk? 🙂

Kram

 

Kat♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

STRESS