Lækre, nemme og luftige boller (veganske)
katrineabsalonsen
Jeg har lige bagt verdens LÆKRESTE boller, og I bliver simpelthen nødt til at have opskriften (tak mig senere) 😉
Generelt er jeg ret dårlig til at følge en opskrift. Det har jeg fra min mutti, trods jeg hele min opvækst har været irriteret over hendes manglende evne til bare at holde sig til det, der står… Well, look at me now, haha!
Opskriften er egentlig meget simpel!
Ingredienser (ca 12 boller)
- 3 dl mælk – jeg brugte rismælk fra Naturli’, men man kan bruge lige præcis den, man har lyst til
- 2 dl lunken vand
- 50 g gær (svarende til en pakke)
- 2 tsk salt
- 2 spsk olie
- 100 gram rugmel
- 600 gram hvedemel
Igen, det er meget på gefühlen det her, så tallene er bare et estimat 🙂
How to
- Opløs gæren i væsken (vand og mælk)
- Tilsat salt, olie og rugmel og rør godt rundt
- Tilsæt hvedemel gradvist og ælt dejen godt
- Lad dejen hæve i 45-60 min
- Form derefter bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min
- Pensl bollerne med enten æg eller mælk og drys med nigellafrø (kan købes i Flying Tiger Copenhagen til en 10’er) 😉
- Man kan også drysse med hvilke som helst andre frø – eller helt undlade det
- Bag bollerne i ca. 25 min ved 200 grader (endelig ikke varmluft, så bliver de vildt tørre)
- Nyd dem!
Gør jeg selv den tjeneste at prøve dem. De er seriøst lækre! Hvad er jeres yndlings-bagværk? 🙂
Kram
Kat♥
Ingen kommentarer endnu